Καθαρισμός και Φύλαξη Χαλιών

Αυτό που έχει σημασία στο Ταπητοκαθαριστήριο μας, είναι να σας παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητά σας πιο εύκολη. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε τη δωρεάν παραλαβή και παράδοση των χαλιών και των μοκετών σας σε όλο το νομό Αττικής.

Τόσο για την παραλαβή όσο και για την παράδοση των χαλιών και των μοκετών σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ορίσετε την ημερομηνία και την ώρα που σας διευκολύνει. Η ομάδα του Ταπητοκαθαριστηρίου μας θα είναι συνεπείς στο ραντεβού και θα σας εξυπηρετήσει χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμά σας.

Στη συνέχεια κάθε αντικείμενο που παραλαμβάνουμε αποκτά ένα μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό barcode που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε όλα τα στάδια φροντίδας, το χώρο φύλαξης του αντικειμένου αλλά και τις ακριβείς ημερομηνίες παραλαβής και παράδοσής του.

Στα Ταπητοκαθαριστήρια μας το πρώτο βήμα για τον καθαρισμό των χαλιών σας είναι το Τίναγμα. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, ο οποίος με επαναλαμβανόμενες παλμικές αλλά ταυτόχρονα απαλές δονήσεις και παράλληλη αναρρόφηση αφαιρεί αποτελεσματικά στερεούς ρύπους όπως σκόνη, άμμο, χνούδι και άλλα μικρο-σωματίδια από τα Χαλιά και τις Μοκέτες. Ως αποτέλεσμα, κάθε χαλί καταλήγει απαλλαγμένο από απορρίμματα και είναι έτοιμο για να ακολουθήσει τη διαδικασία του πλυσίματος.

Κάθε διαδικασία του καθαρισμού στο ταπητοκαθαριστηριο μας, ξεκινά με την απολύμανση του χαλιού ή της μοκέτας και ακολουθεί η μέθοδος καθαρισμού που ταιριάζει στο κάθε είδος. Στην πλειοψηφία τους τα χαλιά και οι μοκέτες μηχανής απαιτούν υγρό καθάρισμα ενώ τα χειροποίητα χαλιά (πέρσικα και τούρκικα) όπως και τα χαλιά με φυτικές χρωστικές χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Το ξηρό καθάρισμα είναι ιδανικό για τα μεταξωτά χαλια κι εκείνα που εμφανίζουν κάποιες ιδιαίτερες ευαισθησίες στην πλύση.

Σειρά έχει η διαδικασία του στεγνώματος. Με τη βοήθεια εξελιγμένου στυπτικού εξοπλισμού και τη χρήση της φυγόκεντρου δύναμης, το νερό απομακρύνεται με ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο, χωρίς να επηρεάσει τη σύνθεση και το χρώμα του υλικού. Στη συνέχεια, το χαλί σας (αλλά και η μοκέτα σας) διπλώνεται προσεκτικά και συσκευάζεται ώστε να μην υπάρχουν σημάδια όταν φτάσει η στιγμή να το χρησιμοποιήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε σας χαλί διατηρείται για πολλά ακόμα χρόνια σαν καινούργιο, χάρη στις μεθόδους και τη φροντίδα μας.